Kosse Administratie
Uw ZZP-administratie
INLOGGEN

Sponsoring

Nieuws geplaatst op 18-04-2015

Zijn sponsorkosten aftrekbaar?

Als u besluit een vereniging of een evenement te sponsoren kan dit zorgen voor extra publiciteit en bekendheid voor uw onderneming. In dat geval zijn de kosten van sponsoring volledig aftrekbaar, omdat deze kunnen worden gezien als kosten voor het maken van reclame.

Wanneer de tegenprestatie voor de sponsoring echter een diner, borrel of een andere soort van vermaak is (representatie) dan zijn de kosten voor 73,5% aftrekbaar of pas wanneer een drempelbedrag van €4.500,- wordt overschreden.

Indien er geen tegenprestatie aan de sponsoring verbonden is dan wordt gesproken over een zakelijke gift.

Het is belangrijk dat de uitgaven aan sponsoring zakelijk zijn. Wanneer de kosten niet opwegen tegen de verworven naamsbekendheid of u familie of vrienden sponsort kan de belastingdienst vraagtekens gaan zetten bij de zakelijkheid van de sponsoring.

Sponsoring en BTW

De BTW op sponsoring is in principe aftrekbaar. Wanneer het gaat om representatiekosten of een relatiegeschenk mag u €227,- per boekjaar uitgeven aan een klant of relatie van uw onderneming. Indien u deze drempel overschrijdt is de btw niet aftrekbaar. Over zakelijke giften wordt geen btw berekend.

Terug naar het overzicht
Copyright © 2015 www.kosseadministratie.nl