Kosse Administratie
Uw ZZP-administratie
INLOGGEN

Startersaftrek

Nieuws geplaatst op 26-04-2015

Als starter heb je een paar belastingvoordelen. Eén daarvan is een verhoging van de zelfstandigen aftrek, namelijk de startersaftrek.

Zelfstandigenaftrek

Wanneer je voldoet aan het urencriterium van 1.225 uren per jaar heb je recht op zelfstandigenaftrek. Dit betekent dat je een bedrag van €7.280 van de winst af mag trekken voor het berekenen van de inkomstenbelasting. Wanneer de winst lager is dan dit bedrag kun je de zelfstandigenaftrek nog verrekenen in de volgende 9 jaar.

Startersaftrek

Wanneer je in de voorgaande 5 jaren ten minste 1 jaar geen ondernemer was en recht hebt op zelfstandigenaftrek kun je ook aanspraak doen op de startersaftrek. Dit betekent dat de zelfstandigenaftrek met een bedrag van €2.123,- mag worden verhoogd. Hoewel de zelfstandigenaftrek normaliter niet meer mag zijn dan de winst geldt deze beperking niet als je ook recht hebt op startersaftrek. Dan heb je dus recht op het volledige bedrag van de zelfstandigenaftrek.

AOW leeftijd

Wanneer je aan het begin van het jaar de AOW-leeftijd al hebt bereikt heb je nog recht op 50% van de zelfstandigenaftrek.

Terug naar het overzicht
Copyright © 2015 www.kosseadministratie.nl